psycho-1

Tuesday, February 27, 2007

- Systém práce s lidmi v organizaci - řízení pracovní kariéry - osobnost člověka a jeho životní dráha ,typy pracovní kariéry pracovníka, postup firmy při formování pracovní kariéry, vzdělávání.
- Systém práce s lidmi v organizaci - hodnocení pracovníků (hodnocení výsledků práce, pracovního jednání, vlastností osobnosti) a jejich motivace
- Uvolňování pracovníků - příčiny uvolňování pracovníků, psychologické souvislosti a zejména důsledky uvolňování, personální leasing a jeho sociálně psychologické souvislosti pro pracovníka a management
- Moc, vliv a autorita v organizaci - zdroje moci v organizaci, efektivní strategie uplatňování moci a vlivu v organizaci. Typy autority vedoucího pracovníka v organizaci. Mikropolitika. Mezinárodní firmy a dělba moci v organizaci.
- Psychologické a sociologické analýzy a expertizy v řízení organizace - sociální informace, sociologický výzkum a jeho techniky, možnosti využití výsledků sociologického výzkumu pro optimalizaci řízení.
- Řízení změn v organizaci - změna podnikatelské strategie a proměny podnikové kultury, proměny sociálního a kulturního okolí firmy. Sociální role nositelů změny, důsledky změny pro pracovníky. Odpor proti změně v organizaci a jeho účinné zvládání. Aktivní podpora tvůrčího klimatu v organizaci.

Labels: